Luzar (KSČM): EU kritizuje jen tam, kde se jí to hodí

12.06.2021 22:57 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Evropského parlamentu o střetu zájmů premiéra Babiše

Luzar (KSČM): EU kritizuje jen tam, kde se jí to hodí
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Je dobře, že se naše europoslankyně Kateřina Konečná k hlasování nepřidala. Není šťastné, když europarlament vstupuje do vnitrostátní politiky. Česká republika je svébytný stát a problémy si umí vyřešit sama. Přijali jsme tzv. Lex Babiš, který omezuje vstup podnikatelů do politiky. To, že se ukázal jako neúčinný, je jiná věc.

Ten zákon, který mimochodem připravila pravicová opozice, bude potřeba zpřísnit. Aby zabránil nejen prolínání ekonomiky a politiky, ale také třeba politiky a mediálního světa. Ovšem musíme tak učinit nikoli kvůli Evropské unii. Potřebujeme kvalitní zákony kvůli České republice a jejím občanům.

EU neměří všem stejným metrem. Mohu připomenout případ Itálie a pana Berlusconiho, jsou zde i příklady z Francie. EU kritizuje jen tam, kde se jí to hodí. My jsme dnes v Bruselu vnímáni jako problémoví, tak se hledá klacek. Je to součást kampaně proti Visegrádské skupině, proto se nyní hodí kritizovat Babiše.

Česká republika má své vlastní zákony, své vlastní soudy, své vlastní orgány činné v trestním řízení. Byly-li české zákon porušeny, mají tyto orgány jednat. Nevím, proč by se měly ohlížet na nějakou rezoluci Evropského parlamentu.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …