Luzar (KSČM): Pohřešovaní Češi a nabubřelá euroatlantická neomylnost

18.03.2015 7:32

Libye, mezinárodní soud, Sarkozy, Blair, Clinton, euroatlantická nabubřelost, pohřešovaní.

Luzar (KSČM): Pohřešovaní Češi a nabubřelá euroatlantická neomylnost
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar

Česká republika eviduje v zahraničí přibližně 20 pohřešovaných,

Z toho  aktivněji postupuje v případu unesených dívek v Afganistánu a nyní zejména v případu uneseného českého pracovníka v Libyi. Ministerstvo zahraničí již při dočasném uzavření českého zastupitelského úřadu v Tripolisu v červenci 2014 varovalo české občany pobývající v této oblasti. Další pobyt z bezpečnostních důvodů nedoporučilo.

Je zde nutno také říci, že občané dobrovolně pobývající v takto nebezpečných oblastech si vysokou míru rizika nesou sami a český stát může poskytnout jen omezenou pomoc i v případě jako je tento.

Dnes již se v Libyi jedná o regulérní občanskou nebo spíše kmenovou válku. Bez rozlišení na ty dobré a zlé. Je jedno zda se jedná o milice v Tripolisu nebo vládu generála Haftara z Tobrúku, Ten byl do nedávna považován za západem podporovatelného nástupce Kaddáfího.

Bohužel se na osudu Libyjského lidu podepsala naše nabubřelá euroatlantická neomylnost.

Rezoluce OSN č.1973 opravňovala zajistit bezletovou zónu k ochraně civilních občanů. To pánové Blair a Sarkozy spolu s americkou ministryní zahraničí Clintonovou již bez mandátu OSN využili islámské povstalce ke svrhnutí a později k brutálnímu zavraždění Kaddáfiho. Tento krok uvrhl přes 6 milionů lidí do bezohledného násilí a chudoby, která trvá již přes čtyři roky.

Ptám se, nenastal už čas postavit tyto ctihodné geopolitické hráče před mezinárodní soud? Účel přece nemůže světit prostředky. Nesmí se beztrestně lhát, vyvolávat nepokoje a dávat do pohybu síly, které ničí životy obyčejných lidí. Dnes je více než tři miliony lidí z Libye v beznaději.  Lidé z Kosova, Libye, Iraku, Syrie, bouchají na dveře západního světa v očekávání pomoci ze situace do které je sám západ nahnal.

Novináři se ptají paní z Oregonu:

jste vlastenka vašich 5 synů slouží v armádě někde zahraničí na  737 vojenských základnách spolu s dalšími 200 tisící americkými vojáky.

Není vám smutno paní Smith, sama doma jen s manželem? Bohužel je... i manžel zrovna odjel do Kyjeva na konferenci o vojenské rozpínavosti  Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Leo Luzar - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…