MD: Centrální registr řidičů - spolehlivý pomocník při výměně řidičských průkazů

13.10.2013 19:20

Výměnu řidičských nenechávejte na poslední chvíli, apeluje ministerstvo dopravy na řidiče už několik měsíců. Řada z nich však výměnu odkládá na poslední chvíli. Reálně jim hrozí, že výměnu do konce roku nestihnou, a to přestože úředníci k těmto úkonům na obcích využívají spolehlivé služby Centrálního registru řidičů, který funguje zcela bez potíží.

MD: Centrální registr řidičů - spolehlivý pomocník při výměně řidičských průkazů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák

Centrální registr řidičů (CRŘ) je provozován jako nová aplikace ministerstva dopravy od 1. července 2006 s vysokou konzistencí dat, vysokou rychlostí podpory výkonu agend řidičů a dobrým uživatelským komfortem. Stabilita provozu už byla prověřena několika vlnami výměny řidičských průkazů. Po celou dobu existence, tedy šesti let, došlo pouze k jednomu výpadku.

Od svého vzniku CRŘ neustále rozšiřuje své služby. Jde například o automatickou podporu ověřování podkladů pro rozhodování úředníků, či evidenci přestupků.

CRŘ nijak nesouvisí s Centrálním registrem vozidel a je připraven poskytovat efektivní podporu i pro rozšířený provoz na pracovištích pro výměnu řidičských průkazů. Nemůže však být zárukou pro výměnu řidičského průkazu pro řidiče, kteří podají žádost na poslední chvíli. Ze zákona je totiž na vydání nového průkazu až dvacet kalendářních dní. Ten, kdo chce obdržet průkaz rychleji, může zažádat o tzv. blesk. V tomto případě mu bude nový doklad vydán do 5 pracovních dní po zaplacení částky 500 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…