MF: Organizační a personální změny zvýší efektivitu řízení ministerstva

01.04.2014 9:24

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš rozhodl o změně organizační struktury a o personálních změnách na Ministerstvu financí k 1. dubnu 2014. Cílem těchto změn je zvýšení efektivity řízení ministerstva a zlepšení práce úřadu.

MF: Organizační a personální změny zvýší efektivitu řízení ministerstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš vystřídal ve funkci ministra financí Jana Fischera

V souvislosti s organizačními změnami byl snížen počet náměstků ministra financí. Sekce Finanční trh byla sloučena se sekcí Mezinárodní vztahy, kterou nově povede náměstek ministra Martin Pros. Agenda strategických společností a investičních pobídek byla převedena přímo pod ministra financí. Odbor Kabinet ministra byl zrušen a místo něj vzniklo samostatné oddělení, které nově spadá do sekce Kabinet a řízení úřadu.

V rámci personálních změn byl odvolán náměstek ministra financí pro finanční trh Radek Urban a odvolána náměstkyně ministra financí pro mezinárodní vztahy Eva Anderová. Dále byli odvoláni ředitel odboru Řízení a provoz ICT resortu Luděk Novotný, ředitel odboru Účetnictví a audit Petr Plesnivý a ředitel odboru Bezpečnost a krizové řízení Radomír Kop. Své působení na Ministerstvu financí ukončil také ředitel odboru Hospodaření s majetkem státu Igor Fojtík.

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…