MF: Organizační a personální změny zvýší efektivitu řízení ministerstva

01.04.2014 9:24

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš rozhodl o změně organizační struktury a o personálních změnách na Ministerstvu financí k 1. dubnu 2014. Cílem těchto změn je zvýšení efektivity řízení ministerstva a zlepšení práce úřadu.

MF: Organizační a personální změny zvýší efektivitu řízení ministerstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš vystřídal ve funkci ministra financí Jana Fischera

V souvislosti s organizačními změnami byl snížen počet náměstků ministra financí. Sekce Finanční trh byla sloučena se sekcí Mezinárodní vztahy, kterou nově povede náměstek ministra Martin Pros. Agenda strategických společností a investičních pobídek byla převedena přímo pod ministra financí. Odbor Kabinet ministra byl zrušen a místo něj vzniklo samostatné oddělení, které nově spadá do sekce Kabinet a řízení úřadu.

V rámci personálních změn byl odvolán náměstek ministra financí pro finanční trh Radek Urban a odvolána náměstkyně ministra financí pro mezinárodní vztahy Eva Anderová. Dále byli odvoláni ředitel odboru Řízení a provoz ICT resortu Luděk Novotný, ředitel odboru Účetnictví a audit Petr Plesnivý a ředitel odboru Bezpečnost a krizové řízení Radomír Kop. Své působení na Ministerstvu financí ukončil také ředitel odboru Hospodaření s majetkem státu Igor Fojtík.

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

19:08 Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Týdnu pro rodinu.