MO: Hranice rozdělují naše státy, nikoliv však naši solidaritu

18.08.2014 6:32

V pondělí 11. srpna 2014 předal na základně KAIA slovenský velitel NSE (národní podpůrný prvek) podplukovník Vladimír Grišlo do rukou velitele 9. úkolového uskupení AČR ISAF plukovníka Radka Hasaly finanční dar k vyjádření podpory rodinám našich nedávno padlých vojáků.

MO: Hranice rozdělují naše státy, nikoliv však naši solidaritu
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Delegace slovenských vojáků vedená podplukovníkem Vladimírem Grišlem přiletěla předchozího večera do Kábulu, aby se zde setkala s velitelem 9. úkolového uskupení AČR ISAF plukovníkem Radkem Hasalou. Během setkání byl předán peněžitý dar, který mezi sebou vybrali příslušníci slovenských speciálních sil MSF SFAT (Mobile Strike Force - Security Forces Advisory Team), aby ukázali svou podporu rodinám nedávno padlých českých vojáků. „Hned, jak jsme se dozvěděli o vašem neštěstí, se naši chlapci rozhodli, že také pomohou, a dali dohromady částku, kterou vám teď odevzdávám," řekl při drobné ceremonii podplukovník Grišlo.

V obdržené obálce byl nejen peněžitý obnos, ale i kondolenční dopis zúčastněné jednotky a jmenný seznam s podpisem všech, kteří se rozhodli přispět na dobrou věc. Peníze následně putovaly na účet zřízený ve spolupráci 43. výsadkového praporu v Chrudimi a Charity ČR pro pomoc rodinám vojáků, kteří se stali oběťmi útoku sebevražedného atentátníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce