MSp: Ministryně Helena Válková zamítla žádost Jiřího Kajínka o milost

29.07.2014 14:30

Ministryně spravedlnosti Helena Válková zamítla žádost Jiřího Kajínka o milost. Na doživotí odsouzený vězeň si odpykává trest za dvojnásobnou vraždu a pokus o další z roku 1993. Další trestná činnost odsouzeného spočívala v používání padělaných dokladů, pokusu o útěk z vazební věznice a opatření si a přechovávání několika střelných zbraní.

MSp: Ministryně Helena Válková zamítla žádost Jiřího Kajínka o milost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Žádost o milost, kterou podal Jiří Kajínek, jeho sestra, advokát a několik dalších osob, postoupila ministerstvu spravedlnosti Kancelář prezidenta republiky v souvislosti s rozhodnutím prezidenta republiky o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti.

V řízení o udělení milosti pak bylo na ministerstvu spravedlnosti zjišťováno, zda v případě odsouzeného neexistují pro udělení milosti humanitární aspekty hodné zvláštního zřetele. Ministerstvo spravedlnosti však k takovému závěru nedošlo. Ministryně učinila rozhodnutí neudělit Kajínkovi milost také s ohledem na recidivu odsouzeného a mimořádnou závažnost jeho protispolečenského jednání, a s přihlédnutím k závěrům znaleckých posudků, podle nichž je resocializace odsouzeného prakticky vyloučena.

Jiří Kajínek vykonává trest odnětí svobody na doživotí od 22. srpna 2004, kdy vykonal předchozí trest odnětí svobody v délce trvání 11 let.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…