MSp: Ministryně Helena Válková zamítla žádost Jiřího Kajínka o milost

29.07.2014 14:30

Ministryně spravedlnosti Helena Válková zamítla žádost Jiřího Kajínka o milost. Na doživotí odsouzený vězeň si odpykává trest za dvojnásobnou vraždu a pokus o další z roku 1993. Další trestná činnost odsouzeného spočívala v používání padělaných dokladů, pokusu o útěk z vazební věznice a opatření si a přechovávání několika střelných zbraní.

MSp: Ministryně Helena Válková zamítla žádost Jiřího Kajínka o milost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Žádost o milost, kterou podal Jiří Kajínek, jeho sestra, advokát a několik dalších osob, postoupila ministerstvu spravedlnosti Kancelář prezidenta republiky v souvislosti s rozhodnutím prezidenta republiky o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti.

V řízení o udělení milosti pak bylo na ministerstvu spravedlnosti zjišťováno, zda v případě odsouzeného neexistují pro udělení milosti humanitární aspekty hodné zvláštního zřetele. Ministerstvo spravedlnosti však k takovému závěru nedošlo. Ministryně učinila rozhodnutí neudělit Kajínkovi milost také s ohledem na recidivu odsouzeného a mimořádnou závažnost jeho protispolečenského jednání, a s přihlédnutím k závěrům znaleckých posudků, podle nichž je resocializace odsouzeného prakticky vyloučena.

Jiří Kajínek vykonává trest odnětí svobody na doživotí od 22. srpna 2004, kdy vykonal předchozí trest odnětí svobody v délce trvání 11 let.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.