MŽP: Náměstek ministra Munzar předal ocenění v soutěži Stavba roku

13.10.2013 5:04

Náměstek ministra životního prostředí pro sekci úřadu ministerstva Vojtěch Munzar předal cenu ministra životního prostředí v soutěži Stavba roku 2012. Ministr jako vítězné projekty zvolil Vzdělávací a poradenské centrum Otevřená zahrada v Brně a City Green Court na pražské Pankráci.

MŽP: Náměstek ministra Munzar předal ocenění v soutěži Stavba roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský

"Zvláštní Cenu ministra životního prostředí za energeticky úspornou stavbu získalo brněnské centrum Otevřená zahrada, protože v kategorii administrativních budov má nejnižší spotřebu primárních energií v České republice. Velkým přínosem této stavby je, že spotřebu energií v této budově mohou on-line sledovat studenti architektury a tak přispívá jak ke vzdělávání, tak k širšímu rozhledu mladých lidí v oblasti ekologie. Jsem velmi rád, že jsem mohl předat ceny autorům staveb, které pomohou snižovat zátěž pro naše životní prostředí, rozšiřují povědomí o důležitosti vnímat dopad na životní prostředí nejen u mládeže a zároveň také skvěle vypadají,“ říká náměstek Vojtěch Munzar.

V kategorii Ekologická stavba získala cenu budova City Green Court, která obdržela certifikaci LEED Platinum, a je tak jednou z ekologicky nejvyspělejších budov v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …