Macků (KDU-ČSL): Ceny města Dačice za rok 2021 mají své držitele

04.08.2022 10:23

Dvě Ceny města udělili zastupitelé osobnostem dačického kulturního života, které se dlouhodobě podílely a stále aktivně podílí na jeho rozvoji, a tím i na propagaci Dačic v regionálním i celostátním měřítku.

Macků (KDU-ČSL): Ceny města Dačice za rok 2021 mají své držitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Za celoživotní přínos získala Cenu paní Marie Kučerová, která je neodmyslitelně spjata s kulturním děním ve městě ať už jako dlouholetá ředitelka městského muzea, organizátorka a účastnice velké řady kulturních akcí nebo jako členka Spolku přátel muzea v Dačicích. Při pořádání muzejních výstav dávala vždy velký důraz na propagaci regionálního umění, tradic a řemesel. Stála u zrodu tradice velikonočních i vánočních jarmarků či masopustních obchůzek. Je autorkou, spoluautorkou a editorkou řady publikací a článků zaměřených na regionální historii,“ sdělil starosta Karel Macků.

Druhým oceněným je pan Rudolf Procházka, který stál u zrodu oblíbených kulturních akcí, které do Dačic každoročně lákají velké množství návštěvníků. „Rudolf Procházka je zakladatelem jedné z nejnavštěvovanějších akcí, kterou je Dačická řežba. Sám sochy ze dřeva tvoří a ve spolupráci s městem každoročně zajišťuje hladký průběh řezbářského sympozia. Díky jeho aktivitě byla před lety rozšířena nabídka kulturních akcí o historickou veselici, jejíž vznik inicioval na základě legendy o házení kozla z věže zapsané v prvním díle kroniky města,“ dodal starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

22:01 Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu