Macků (KDU-ČSL): Nový tržní řád v Dačicích

22.11.2020 7:37

Dačičtí radní na svém 61. zasedání, které proběhlo dne 10. listopadu 2020, schválili nový tržní řád, který je vydáván formou nařízení rady města.

Macků (KDU-ČSL): Nový tržní řád v Dačicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Tento dokument vychází z dosud účinného nařízení a nově vymezuje plochy pro prodejní místa a předsunutá prodejní místa s tím, že se v definici upřesňuje, že předsunutým prodejním místem jsou v souladu s judikaturou i případy vyvěšování zboží na fasádách, oknech a dveřích apod. Místa, kde je prodej formou předsunutých míst možný, jsou konkrétně vymezena. Zároveň je tato forma prodeje výslovně zakázána na Palackého náměstí. „Již poměrně dlouhou dobu nás trápila úprava některých provozoven, které dačické náměstí hyzdily. Hledali jsme proto cestu, jak bychom to mohli změnit“ přiblížil starosta Karel Macků.

„Ve spolupráci s odborem správy majetku byla provedena aktualizace míst pro nabídku zboží a služeb ve městě. Doufáme, že se nyní podaří nevzhledně obložené prodejny usměrnit a místo spousty křiklavě barevného zboží budou opět vidět v některých místech i historické a pěkné fasády domů“ doplnil Macků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.