Malach (SNČR): Volby skončily. Zapomeňte

12.07.2019 16:00

Strašně nerad se opakuji a ještě víc nerad používám větu: „Já jsem vám to říkal“. Bohužel nemůžu jinak.

Malach (SNČR): Volby skončily. Zapomeňte
Foto: SNČR
Popisek: Strana nezávislosti České republiky

Před cca dvěma měsíci proběhly volby do europarlamentu. Mnozí z Vás si jistě vzpomenou na kampaň vedenou pro-unijními stranami, které burcovaly svoje voliče, aby přišli k urnám. Hodně se mluvilo o tom, jak je nutné, aby byl náš hlas v Bruselu slyšet, a když se budeme dostatečně snažit, jistě budou naše názory vyslyšeny. Další strany zase mluvily o nutnosti reformy EU. My ze Strany nezávislosti České republiky jsme naopak říkali, že v Bruselu prostě neovlivníme nic, že to bude zase o nás bez nás. Že EU ovládají Německo a Francie a pokud s nimi nesouhlasíme, tak naše názory nikoho nezajímají. Dále jsme tvrdili, že reforma EU není možná.

Volby tedy proběhly a začalo vyjednávání o obsazení různých postů. Tato jednání ještě nejsou u konce, ale přinesla několik zásadních faktů. Ten nejdůležitější je, že o předsedovi Evropské komise rozhodují Angela Merkelová a Emmanuel Macron, bez ohledu na nějaké volby. Zemím V4 se s podporou Itálie (díky za ni) sice podařilo zablokovat nizozemského socialistu Franse Timmermanse, ale jeho náhrada Ursula von der Leyen je příslovečné „z bláta do louže“. Ano, možná svoje názory neříká tak nahlas, nicméně je zarytou eurofederalistkou a ekologickou fanatičkou. Dalším zjištěním je, že kdo nesouhlasí, bude potrestán. Samozřejmě není možné obejít Itálii, na to je příliš velká, ale země V4 byly odsunuty do pozadí a nezískaly žádné významné funkce. Ne, dvě křesla v předsednictvu Evropského parlamentu opravdu nejsou významná. V možnosti něco v Bruselu prosadit jsou přibližně na úrovni předsedy Sdružení dobrovolných hasičů v Horní Lhotě. Dále je vyvíjena snaha, aby zástupci euroskeptických stran nedosáhli na funkce ve výborech Evropského parlamentu, tzv. „cordon sanitaire“, i když by na ně strany měly na základě dosažených výsledků nárok. Nicméně když se to hodí, tak jdou pravidla stranou.

Co z toho plyne? EU pojede dál stejným směrem, jen možná vyšší rychlostí. Náš vliv na fungování EU se limitně blíží nule. Reforma EU nebude, protože o ni ve skutečnosti nikdo nemá zájem, navíc je zřejmě i technicky neproveditelná. O celé EU budou dále rozhodovat Německo a Francie.

Dají se najít i nějaká pozitiva? Jistě, dají. Je vysoce pravděpodobné, že tento přístup Bruselu povede k růstu počtu odpůrců EU. Ono totiž prosazování názoru silou ještě nikdy nikomu nové přátele nepřineslo. Dále se potvrdilo, že volby do EU jsou vlastně jen taková maškaráda. Je proto jedno, jak dopadly. Proto, aby se změnila naše role v EU, nebo abychom mohli z EU vystoupit, jsou důležité volby do Parlamentu České republiky. V těch je nutné uspět. Jedině v Parlamentu České republiky budeme moci zařídit i vystoupení z EU. To je totiž na rozdíl od nějakých hypotetických reforem v našich možnostech a zároveň je to jediná správná cesta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…