Malý (Svobodní): Jak Praha utrácí, nebo dokonce rozkrádá naše daně - lavičky

26.09.2018 17:21

Umělecká díla do veřejného prostoru patří. I když člověk někdy pochybuje, co vše je dnes uměleckým dílem. Už naši dědové realizovali umělecká díla zkrášlující město ze sbírek. Městské části Prahy však ne.

Malý (Svobodní): Jak Praha utrácí, nebo dokonce rozkrádá naše daně - lavičky
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Červená lavička v Praze 6 – Dejvicích stála 850 tisíc. Nikoli ze sbírky, ale z našich daní a podle starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře za TOP09 možná bude stavět další - zase z našich daní. Jenže to není vše. Podívejme se na to i na lavičku blíže. Před pár dny jsem se potkal s člověkem, který byl pověřen výrobou a realizací lavičky a vymyslel kotvení. Za veškerou práci vystavil fakturu ve výši 150.000,- Kč. Radnice Prahy 6 však zaplatila 850 tisíc. Kam se vypařilo těch 700 tisíc z našich daní. To ale stále ještě není vše. Dovolím si odcitovat vysvětlení ceny, kterou Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí Prahy 6 vysvětlil takto - cituji:

"Cena lavičky je tvořena ze dvou částí. Jedna část je za umělecké dílo a ta druhá za kvalitní ukotvení do země. Samotné dílo vyšlo na 500 tisíc korun. Tato částka zahrnovala cenu za vítězství v architektonické soutěži, výkresovou a realizační dokumentaci, výrobu díla a honorář pro autory, jimž byli Petr Pištěk a Lea Dostálová. Zbylých 350 tisíc korun zaplatila radnice za zakotvení a úpravu okolí, které bylo potřeba před usazením lavičky provést."

Pan mluvčí buď lže, nebo nezná fakta, o kterých hovoří. Všimli jste si? Jedna částka je podle něj za ukotvení, druhá za dílo. Jenže to dílo včetně ukotvení stálo jen 150 000. Kam tedy zmizelo těch 700 tisíc z našich daní? Na odměnu za nápad, nebo dokonce jinam? Když jsme u těch laviček, pojďme se podívat ještě na jednu ze dvou, také v Praze 6, Na Petřinách. Zde stála dvě umělecká díla půl milionu. Jak jinak, opět z našich daní. Hospodaření městské části je jedna z věcí, které bych se rád v případě zvolení věnoval.

Nezapomeňte na to, jak hospodařili vaši radní u voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…