Malý (Trikolora): Máme ještě svoji vlast? Prosím, zkuste se zamyslet nad těmito řádky

07.01.2023 10:44 | Komentář

Čestná stráž na nádvoří Pražského hradu přináší státní vlajku k slavnostnímu vztyčení. Není to vlajka naší vlasti, ale vlajka Ukrajiny. Do února 2022 i podle našich médií Ukrajiny fašistické a zkorumpované.

Malý (Trikolora): Máme ještě svoji vlast? Prosím, zkuste se zamyslet nad těmito řádky
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Když jsem tu fotografii uviděl, napadlo mě, kde je ten český lev, kde je ta česká hrdost? Kde je naše vlast?

Jsme prodejný národ, podléhající mediální masírce a většinovému mínění, opět tvořenému mediokracií, která rozhoduje volby. Jen vzpomeňte, jak před lety 300 tisíc lidí na Václaváku demonstrovalo proti Kalouskovi a za čtyři roky ti samí lidé na Václaváku volali "Kalousek na Hrad"

Naši politici hovoří o tom, že “prosperující, svobodná a stabilní Ukrajina je v našem zajmu.” Není někde chyba? Neměla by mít pro naše politiky prioritu prosperující, svobodná a stabilní Česká republika? Nepatříme na Západ, ale do naší svobodné země. Nejsme Ukrajina.

"Vykoukla" na mě i fotografie Václavského náměstí po atentátu na Heydricha, na kterém hajlovalo 200 000 Čechů. Tak se ptám, existuje skutečně ta česká hrdost a vlastenectví? Ano, můžete namítnout, že před těmi osmdesáti lety byla jiná doba.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Jen si vzpomeňte, jak tento národ před svými, většinou cizími mocnostmi a medii dosazenými vůdci "hajloval" na Václaváku a následně je na stejném místě zatracoval. Havel, Klaus, Zeman.... Tento národ ale především zatratil sám sebe. Nás. Čechy. Udělal ze sebe tupé slouhy.

Jste si ale jisti, že tehdy byla ta doba opravdu jiná? Neděje se dnes to samé, jen s jinými nástroji a jinými (ale podobnými) hesly a stejným cílem? Historie se opakuje. Není ta "jednotná Evropa" bez hranic obdobou toho, o čem tehdy jeden pán s knírkem snil? Jen se ptám. Zmanipulováni tleskáme návratu fašismu a s oprátkou na krku jsme vděčni za jahody v zimě.

Náš národ zatratil a zradil sám sebe. Je mi smutno, ale náš národ si zřejmě nezaslouží nic jiného, než čeho se mu dostává.

Článek byl převzat z Profilu Michal Malý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…