Martínek (Piráti): Nesrovnalosti v rámci projektu Jednotného inkasního místa

10.01.2019 18:56

Kontrolní výbor dnes projednal závěr Nejvyššího kontrolního úřadu zabývající se realizací projektu Jednotného inkasního místa (JIM).

Martínek (Piráti): Nesrovnalosti v rámci projektu Jednotného inkasního místa
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Tento ambiciózní projekt měl vytvořit jednotné inkasní místo pro příjmy veřejných rozpočtů, tedy vznik nové soustavy orgánů, do které měly být integrovány funkce příjmů orgánů daňové správy, České správy sociálního zabezpečení, zdravotních pojišťoven a Celní správy ČR. Pirátský poslanec Tomáš Martínek byl zpravodajem tohoto kontrolního závěru a díky němu výbor schválil usnesení, ve kterém žádá ministryni financí o předložení koncepce včetně harmonogramu projektu Jednotného inkasního místa nebo obdobného projektu.

„Je velká škoda, že Jednotné inkasní místo nevzniklo i přesto, že na realizaci tohoto programu bylo čerpáno v letech 2009 až 2015 celkem 3,39 mld. korun. Jsem rád, že se kontrolní výbor usnesl na můj návrh požádat ministryni financí, aby předložila výboru koncepci včetně harmonogramu budoucího vývoje daného projektu,“ dodává Martínek. Ministerstvo připravuje projekt portálu Moje daně a další projekty, které by měly částečně plnit funkce JIM. Tyto projekty se snaží Piráti připomínkovat tak, aby jejich finální podoba byla k užitku státu a především občanů České republiky.

Piráti jednoznačně souhlasí s myšlenkou jednotného inkasního místa, protože zjednodušení procesů ve státní správě je součástí pirátského programu. V případě stále neukončeného projektu JIM však upozorňují na to, že zde bylo vynaloženo velké množství finančních prostředků a projekt nebyl řádně dokončen. Tomáš Martínek ve své zpravodajské zprávě upozornil na velké nesrovnalosti při vynakládání prostředků na projekt JIM. Peníze byly oficiálně čerpány na projekt JIM, avšak reálně byly vynaloženy na jiné účely.

Ing. Tomáš Martínek

  • Piráti
  • Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…