Maružánová (TOP 09): Nedělejme nic přes sílu, mine se to účinkem

12.04.2019 20:20

Chtěla jsem napsat pár řádků k akci Ukliďme Česko. Poděkovat všem kdo se zúčastnil, ocenit žáky, kteří pomáhali uklidit okolí řeky i škol s tím, že je super ukázat dětem, jak každý odhozený papírek, nedopalek či igelitový pytlík znečišťuje naše okolí, a pokud to někdo neuklidí, tak se nepořádek jen hromadí.

Maružánová (TOP 09): Nedělejme nic přes sílu, mine se to účinkem
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Pak jsem si ale vzpomněla na projekt Ovoce do škol, kdy mi syn přinesl domů nakrájené jablko zabalené v igelitovém pytlíku. A jak jsem jela druhý den do školy a vidím hromadu nesnědených, většinou ani nevybalených těchto svačinek válejících se v trávě či v lepším případě v odpadkových koších. Na jednu stranu učíme naše děti, že s plasty se musí opatrně a mají se třídit, že nemáme plýtvat jídlem, ale pak vezmeme ovoce, které má svůj přirozený obal a nacpeme ho do zbytečného plastu. Opravdu si myslíme, že takhle zvýšíme podíl ovoce a zeleniny ve stravě dětí? I za nás jsme dostávali jablka, pomeranče atd. a ano spousta z nich skončila v příkopu u školy, ale bez zbytečného odpadu okolo……

Nabídněme dětem více ovoce, ať si vezme, kdo má chuť, vařme v jídelnách z čerstvých surovin bez glutamátů a podobných chuťovek, ale nedělejme nic přes sílu, nemá to smysl a mine se to účinkem. A také podpořme dietní stravování, které dnes bohužel některé děti potřebují a často je to pro rodiče i děti velká komplikace.

Proto prosím přemýšlejme o tom, co děláme, plast nám v mnoha případech zjednodušuje život a není apriori špatný, jen se nic nesmí přehánět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…