Masare (Zelení): Suplujeme nepochopitelný nezájem vedení Prahy

28.10.2022 21:15 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zajištění výdejního místa pro Potravinovou banku Praha

Masare (Zelení): Suplujeme nepochopitelný nezájem vedení Prahy
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zelení spojili již podruhé za poslední rok síly s Potravinovou bankou Prahy a Středočeského kraje a zajistili jí ve své Zelené klubovně aspoň první výdejní místo v Praze vedle skladové centrály v periferních Zdibech, které je pro naprostou většinu lidí v nouzi velmi těžko dostupné.

„Suplujeme tak nepochopitelný nezájem vedení Prahy, které za celý rok, od chvíle, kdy Potravinová banka začala volat o pomoc s místem, nedovedlo žádné zajistit. Nám se to s podporovateli povedlo již podruhé.“ komentuje člen vedení Zelených Vít Masare.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

„Zkušenost praví, že jakmile se informace o novém místě rozkřikne, přijde si během jednoho výdejního okénka pro pomoc cca 500 lidí. K tomu připočtěte jejich domácnosti včetně dětí a bavíme se tak o několika tisících lidech, kterým tato pomoc pomáhá ve stabilizaci,“ doplňuje Masare.

Již předloni se nám podařilo začít prosazovat výrazné slevy na MHD pro lidi v nouzi. Aby mohli vůbec čerpat pomoc úřadů a neziskovek, potřebují se pohybovat na velké vzdálenosti. I ty nejlevnější předplatné na veřejnou dopravu pro běžné cestující jsou pro lidi v nouzi nedostupná.

Umožnit jim dostupné využívání veřejné dopravy a ve městech je tak nevystavovat dilemat spojených s jízdou na černo, pokutami a dalšími exekucemi, je velká pomoc, kterou si pochvalují jak jednotliví lidí, tak Úřad práce. Některé jeho pobočky v Praze slevu proaktivně nabízejí všem klientům.

Jinde je na tom třeba zapracovat. Kolegové v Liberci prosadili ještě štědřejší nabídku. Týká se celých domácností všech, kdo mají nárok na Příspěvek na bydlení. Zavedení podobných slev v jiných městech a krajích naráží na politický odpor. Nejblíž jsme posunu díky práci kolegů v Plzeňském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.