Mašek (ANO): Máme v Hradci Králové "big problem" s ilegální ubytovnou

02.08.2021 20:33

Komentář na facebookovém profilu k Hradci Králové a jednomu tamnímu problému.

Mašek (ANO): Máme v Hradci Králové "big problem" s ilegální ubytovnou
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Zdravím všechny,

Máme v Hradci Králová "big problem" s ilegální ubytovnou! Začíná se kolem toho dít plno věcí, ale v mediích se toho nějakou záhadou moc neobjevilo. Že, pane redaktore z ČT Weinere a pane zatím nejmenovaný politiku.

Že by dozvuky předvolebních mediálních  kontaktů v minulém roce?

Takže tady máme díl první, který nazveme skuteční majitelé ilegální ubytovny aneb "kdo hledá, najde". Ale postupně, třeba se nám to povede s investigativními novináři, které snad probudí obyvatelé Svobodných Dvorů, kteří se k tomu tématu již opakovaně písemně vyjádřili.

Zástupci města provedli kontrolu na místě spolu s ředitelem Městské Policie HK a Cizineckou Policií před areálem podniku Ligmet SD a.s., zjistili aktuální stav a následně vedli debatu o krocích, které podniknou.

Město má v tomto případě omezené pravomoci, ale ono se to podaří, toho se nebojím, protože vedení města i ostatní účastníci zodpovídají za bezpečnost občanů a za dodržování platných zákonů a platných předpisů na území města.  Nelegální ubytovny na území města nemají co dělat, ani pod "ochranou" politické celebrity. Tečka.

Hledali jsme dál. Ubytovna Ligmet je ve vlastnictví fy LIGMET SD a.s. IČO 25251457 se sídlem Dvorská 217, Hradec Králové. Ač je tato společnost řádně zapsaná v obchodním rejstříku,  nelze k této společnosti zjistit jeho skutečné majitele.  Uvedená společnost se totiž do současné doby nepodřídila zák. č. 37/2011 Sb., a údaje o skutečných majitelích do rejstříku nezapsala. Trochu divné, když zákon platí pro všechny. Naše média nemají nastolená měřítka v obdobných věcech shodně. Tam kde je toho „politicky“ potřeba je se značným důrazem poukazováno na strukturu vlastníků jiných společností, ale kde vznikne problém, který může zasáhnout i do komunální politiky je poměrným způsobem bagatelizován.

Co si pak mají myslet občasné, kteří poukazují na nešvary.

Je pro mne záhadou, že přes tento vzniklý problém ve městě se nikdo z médií nezajímá o skutečné vlastníky fy LIGMET SD a.s. Domnívám se, že by struktura skutečných majitelů napověděla více.

Proč toto pana Weinera z ČT nezajímalo?

Nebo  je to snad zapojením veřejně známé osobnosti? …. No, určitě zjistíme více.

Pokračování ve středu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…