Mašek (ANO): Ministr Válek? Když někdo říká, že to bude dobré, tak nebude

07.10.2022 17:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nové covidové vlně.

Mašek (ANO): Ministr Válek? Když někdo říká, že to bude dobré, tak nebude
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Zdravím všechny,

nějak se ČR dlouhodobě nedaří, válečná krize, energetická krize, ohromná inflace, covid na vzestupu, nelegální migranti v ČR, mizerná schopnost vlády problémy účinně řešit. ??

To vše přispívá ne náladě a strachu ve společnosti, které se již projevily dvěma masovými protestními shromážděními proti vládě a zdá se, že bude hůře.

Ve sněmovně pracuji ve výborech pro bezpečnost a pro zdravotnictví a podám vám, proto zprávu, jak se snažíme jako opozice v těchto výborech tlačit vládu k větší aktivitě. ??

Na schůzi zdravotního výboru 5.10. jsem předložil usnesení, které celý výbor schválil a který zavazuje ministerstvo a vládu představením strategie (jednotlivých opatření) pro zvládnutí nastupující covidové vlny a to do 15.10.

Zatím vláda žádný plán nepředložila!!

Jde především o ochranu starých a nemocných spoluobčanů a přijetí smysluplných opatření, která nenaruší ekonomiku, výuku ve školách a běžný život rozumnými kroky (izolace nemocných, zvážení karantény při masovém šíření nemoci, home office, ochrana dýchacích cest, tam kde to má smysl aj. aj.).  

Covid je na vzestupu.

Aktuální počet všech hospitalizací téměř dva tisíce, na JIP téměř stovka lidí, každý den zemře v průměru 10 lidí zatím. Až teprve včera se s dvouměsíčním skluzem rozjela kampaň na očkování ohrožených. Pan Válek opět zareagoval pozdě.

Když někdo říká, že to bude dobré, tak nebude, tomu věřte.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.