Mašek (ANO): Pane Rakušane, to snad opravdu nemyslíte vážně

07.01.2024 10:21 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na tiskovou konferenci policie k vyhodnocení zásahu události na Filozofické fakultě o dva dny dříve, než ji má projednat výbor pro bezpečnost

Mašek (ANO): Pane Rakušane, to snad opravdu nemyslíte vážně
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Jsem docela klidný člověk, ale tohle už je za hranou, to snad opravdu nemyslíte, pane Rakušane, vážně! Může pan ministr vysvětlit, proč má Policie KPŘ Praha tiskovou konferenci k vyhodnocení zásahu při tragické události na Filozofické fakultě již v úterý 9. ledna ve dvě hodiny odpoledne v budově pražského krajského ředitelství, když výbor pro bezpečnost, kde to ministr s policejním prezidentem měli přednostně předložit, bude až 11. ledna?

To jako vážně? To, že je v postupu, nejen při zásahu ale i před ním, mnoho míst, na které se měli poslanci ptát, na některé dokonce i v uzavřeném režimu, si odehrají pražští policisté v předpremiéře? Mohli jsme svolat mimořádný bezpečnostní výbor v dřívějším termínu, ale ministr ani nenaznačil možnost podat informace dříve, naopak byl požadavek počkat na výbor, nic nemedializovat.

Vyslyšeli jsme vás a počkali! Novináři na váš rozkaz přestali o události psát. Vše na hraně cenzury informací. OK, nikdo nic nepíše. Takže nám, poslancům bezpečnostního výboru, bude předložena vypracovaná verze, odehraná dva dny dopředu? Kdo se bude ptát na práci policie, tak snad bude ruský šváb? Přesně tak si to představujete?

V den střelby na filozofické fakultě se na veřejnosti objevil dokument časového přehledu, který popisuje minutu po minutě sled událostí. Byl zpracován ze strany Policie ČR krátce po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Pracovnice, která informace z policejního systému dala novinářům, nyní dle zprávy na Seznamu dostala výpověď. Časovou osu událostí sice policisté sami zveřejnili už krátce po střelbě, uniklé informace však zachycují také konkrétní policejní postupy. Takže ji někdo vyhodil za to, že zveřejnila pravdu?

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39629 lidí

Budou se dál informace tajit? Nebo nám "vyvolení" budou informace filtrovat? S ohledem na pozůstalé, s ohledem na nás veřejnost, nebo s ohledem na sebe sama? Hlavně aby se nikdo neptal a nikdo v tom nešťoural! Takto budete v případě této tragédie postupovat?

Jsou dvě varianty, obě špatné:

  1. Buď vůbec, ministře, netušíte, že policie sama organizuje tiskovou konferenci.
  2. Nebo o tom víte a je to vaše režie, a v tom případě je to ještě horší!

Neuvěřitelné, co se tady děje! Tak, ten výbor zrušíme, ne? Počkáme na tiskovku, a to stačí… jak za minulého režimu. Ostudné!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky