Matějka (SNČR): Hrdiny přebytkového rozpočtu 2018 jsou lidé v této zemi

04.01.2019 10:23

Skutečnými hrdiny přebytkového rozpočtu 2018 nejsou vláda a ministři. Skutečnými hrdiny přebytkového rozpočtu jsou zaměstnanci, podnikatelé a soukromoprávní firmy v této zemi. Nebýt jich, neměla by se vláda vůbec čím chlubit.

Matějka (SNČR): Hrdiny přebytkového rozpočtu 2018 jsou lidé v této zemi
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

Česká republika hospodařila v roce 2018 s přebytkovým rozpočtem ve výši téměř tří miliard korun. Andrej Babiš se chválí a parlamentní opozice kritizuje, že špatně plánoval, a že za přebytkový rozpočet mohou vnější vlivy. Úplně ale zapadla ta nejpodstatnější informace. Ten přebytkový rozpočet nevznikl úsporami. Vznikl na vašich zádech.

Výsledek byl způsoben dvěma základními faktory. Stát vybral více peněz na daních a sociálním pojištění zaměstnanců a přijal více peněz z Evropské unie než plánoval.

Jinými slovy stát obral zaměstnance v této zemi, kteří odevzdávají na všech daních, odvodech a poplatcích až šest tisíc z deseti každý měsíc, o další peníze. A zároveň skrze fondy EU obral občany ještě jednou. Tentokrát nejen ty české, ale i z dalších států EU.



Parlamentní opozice tyto základní důvody nekritizuje, protože ve skutečnosti nechce nižší daně a bojí se vystupovat proti EU, neboť by mohla v případě převzetí moci přijít o dotace na uplácení voličů. A v tom jsou si všechny dosavadní parlamentní strany rovny.

Je chybou, že přebytkový rozpočet nevznikl úsporami na straně veřejných financí. Skutečnými hrdiny nejsou vláda a ministři. Skutečnými hrdiny přebytkového rozpočtu jsou zaměstnanci, podnikatelé a soukromoprávní firmy v této zemi. Nebýt jich, neměla by se vláda vůbec čím chlubit.

Problém je v tom, že vládní útraty jsou příliš vysoké. Věřím, že to jednou společně s vámi změníme, protože každý z vás ví podstatně líp než jakákoliv vláda, jak efektivně využít svoje vydělané peníze.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě