Maxová (ANO): Nenaplněné ambice některých bývalých kolegů z hnutí vedou k rozhodnutí o jejich odchodu

02.03.2016 19:10

Ráda bych se jako předsedkyně organizace hnutí ANO v Jihočeském kraji vyjádřila k informacím o vystoupení některých členů oblastních organizací z hnutí ANO.

Maxová (ANO): Nenaplněné ambice některých bývalých kolegů z hnutí vedou k rozhodnutí o jejich odchodu
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

V prvé řadě bych ráda uvedla, že vystoupení z hnutí je osobní rozhodnutí každého jednotlivého člena, které respektujeme.

Ve svém odůvodnění někteří uvádějí, že hnutí opouští své základní myšlenky a vize a že je upřednostňována loajalita před odborností. Toto zdůvodnění zcela odmítám a vnímám ho jako neodůvodněné a nekorektní  vůči ostatním členům jihočeské organizace ANO. Jako poslankyně denně hájím a naplňuji základní vize hnutí, kterými jsou vytváření funkční a stabilní společnosti, racionální a pragmatické řízení státu a demokratická diskuse, naplňuji. Svých kolegů si velmi vážím pro jejich pracovitost a právě pro jejich odbornost.

Celkem chápu, jak se někteří bývalí kolegové cítí. Ale myslím si, že je správné, že lídr pro krajské volby promítá své preference do kandidátní listiny. Je to princip, který zabraňuje pozdějším neshodám v reálné práci krajských zastupitelstev. Mrzí mě, že nenaplněné ambice některých bývalých kolegů z hnutí vedou k rozhodnutí o jejich odchodu. I to ale patří k politickému životu.

Chtěla bych nakonec vyzvat své odstupující kolegy, aby se vystříhali negativních emotivních veřejných projevů či osobních invektiv.

za Jihočeskou krajskou organizaci

Radka Maxová
předsedkyně ANO Jihočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…