Michálek (Piráti): Jednání v Praze se komplikují. Oficiální důvod odstoupení nezávislých je podivný. Jak z této šlamastyky ven?

13.01.2016 21:35

Vyjádření předsedy zastupitelského klubu Pirátů Jakuba Michálka k dnešnímu koaličnímu jednání:

Michálek (Piráti): Jednání v Praze se komplikují. Oficiální důvod odstoupení nezávislých je podivný. Jak z této šlamastyky ven?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Jednání v Praze se komplikují. Dneska nás překvapili Nezávislí Tomáše Hudečka (v roce 2014 se oddělili 3 zastupitelé od TOP09). Přišli na jednání a sdělili nám, že právě vydali mediální prohlášení, že z projektu odstupují. Do té doby ale prohlašovali, že projekt podpoří.

Vyjádření Tomáše Hudečka ZDE.

Podivné je, že oficiálním důvodem odstoupení z jednání je návrh textu programového prohlášení v oblasti územního plánování dojednaný v pracovní skupině, jehož projednávání se Nezávislí mohli účastnit (nepřišli), k němuž mohli zaslat své připomínky (nezaslali) a který se měl projednávat na dalším jednání. Na mě to působí spíš dojmem osobních sporů a sporů o Institut plánování a rozvoje, což je městská akciovka s třísetmilionovým rozpočtem.

Pan zastupitel Hudeček požaduje, aby nebyl předem zveřejněn návrh metropolitního plánu, protože se obává soudních sporů. My usilujeme o maximálně průhledné projednání návrhů. Na koaličním jednání jsme vyšli požadavkům Nezávislých vstříc (neboť dostatečná míra kontroly, byť ne participace občanů, lze zajistit i veřejným projednáním podle zákona).

My jsme v Praze byli státotvorní a udělali jsme maximum možného, aby vznikla Rada bez ČSSD vedené pravomocně odsouzeným podvodníkem Karlem Březinou. To, že Nezávislí o projekt už nemají zájem, nás mrzí. Teď budeme dál jednat, jak z této šlamastyky ven.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.