Michálek (Piráti): Pokrokový, liberálně-konzervativní, středopravý a mírně vstřícný k EU

08.11.2021 4:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu programu.

Michálek (Piráti): Pokrokový, liberálně-konzervativní, středopravý a mírně vstřícný k EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

„Skutečné změny pro budoucnost naší země získávají jasné obrysy! Podařilo se nám prosadit do vládního programu mnoho našich důležitých koaličních, ale i ryze pirátských bodů, s kterými jsme šli do voleb a které jsme občanům této země, vám, slíbili prosadit. Teď je velká šance, že se to stane skutečností!

Na některých tématech jsme pak samozřejmě museli hledat kompromisy. Ale bez toho to nejde, kompromisy jsou důležitou součástí života a politiky obzvlášť, když více hlav musí najít shodu.

Zatím nemohu dopředu odhalovat konkrétnější programové priority. Již brzy ale program po vzájemné dohodě zveřejníme. Těší mě, že v něm jsou protikorupční opatření a že to je zejména obrovský posun proti programovému prohlášení stávající koalice.

Zatím vám mohu alespoň přiblížit, jak celkově program vnímám. Označil bych ho za mírně pokrokový, liberálně-konzervativní, středopravý a mírně vstřícný k Evropské unii. Myslím, že takto široké ideové rozkročení, které nejde ani v jednom směru do žádných krajních poloh, bude pro občany pojistkou, že společný program bude zastupovat co nejvíce hlasů v naši společnosti. A to je dobře!"

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…