Michalik (STAN): Je to reálný politický život. Nahoře fouká

27.11.2021 10:54 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k stažení kandidatury na post ministra průmyslu a obchodu

Michalik (STAN): Je to reálný politický život. Nahoře fouká
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Milí sousedé,bylo to rychlé a intenzivní. Už nejsem kandidátem na ministra. Je to reálný politický život. Nahoře fouká. Řádně a pravdivě podávám majetková přiznání politika, přehled o mém osobním majetku je veřejný, mé podnikatelské aktivity v minulosti jsou jednoduše dohledatelné v obchodním rejstříku. Přesto jsem udělal chybu, za kterou se omlouvám.

Neinformoval jsem dostatečně a včas o vlastnických poměrech mé ženy, zejména o tom, že byla do roku 2017 vlastníkem kyperské firmy, jejíž činnost se opírala o mé mezinárodní kontakty a zkušenosti z investičního bankovnictví, která realizovala řadu projektů a investic v zahraničí i Česku a která mimo jiné vlastnila i dvě společnosti, působící v Dolních Břežanech. V jedné z nich je jednatelkou moje žena, ve druhé její sestra.

Jednoznačně chci odmítnout, že bych kdykoli na radnici udělal jakýkoli úkon, který by mohl být posuzován jako střet zájmů vůči těmto firmám. Oba břežanské projekty naopak vedly k výrazné kultivaci veřejného prostoru. Je zřejmé, že část veřejnosti vnímá jako problém skutečnost, že byla vlastníkem neveřejným.

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

Ptáte se proč? Společně s moji ženou konstatujeme, že jsme měli dva důvody související s tím, že majetek zpravidla přitahuje pozornost. Prvním důvodem byla bezpečnost rodiny, druhým možnost žít normální život v místní komunitě. Žít mezi sousedy v domku bez zdí a kamer, kde klidně můžete zapomenout zamknout na noc dveře a být obklopeni spolehlivými sousedy.

Nepřáli jsme si bydlet v honosné vile, chceme žít takto a zde a svou prací přispívat k rozvoji a zkrásnění místa, kde jsme za více než dvacet let života prožili mnoho hezkého a kde nás stále těší žít. Lidé jsou různí, pro některé to mohou být důvody zcela banální, pro nás však byly důležité. Doufám, že naše současné majetkové vysvléknutí do naha na našem životě v místní komunitě mnoho nezmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…