Michalik (STAN): Politický konsensus je cesta k úspěšnému rozvoji našeho kraje

10.12.2014 6:30

Předseda klubu TOP 09 a STAN Věslav Michalik (STAN) vyzval své kolegy z ostatních stran, aby společně zasedli k jednomu stolu a shodli se na dlouhodobých strategických prioritách kraje.

Michalik (STAN): Politický konsensus je cesta k úspěšnému rozvoji našeho kraje
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Středočeský kraj dlouhodobě podceňuje přípravu strategických dokumentů. V řadě oblastí nemá napříč politickým spektrem ujasněno čeho chce dosáhnout. V důsledku tohoto handicapu nedostatečně prosazuje své představy na celostátní úrovni, na ministerstvech či v parlamentu. Tento stav je ve Středočeském kraji dlouhodobý. V jeho důsledku Středočeský kraj ztratil pozici druhého nejbohatšího regionu v ČR.

„Je nejvyšší čas, aby se Středočeský kraj přepnul z udržovacího módu do módu promyšleného rozvoje. Je potřeba dosáhnout politického konsensu ohledně témat, která jsou rozhodující pro konkurenceschopnost kraje a pro řešení specifických krajských problémů. Nemusíme se shodnout na všem. Můžeme mít různé pohledy na cesty k cíli. Ale pokud se shodneme na společných několika cílech, kraji to ohromně pomůže. Podívejte se na Polsko, tam je politický konsensus a země udělala za posledních sedm let zcela hmatatelný, viditelný a neskutečný pokrok. Česká republika takový konsensus nemá a je vidět, že přešlapuje na místě. Když to nejde celostátně, tak bychom se o to mohli pokusit alespoň na krajské úrovni“  říká Věslav Michalik, předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…