Miloš Zeman papeži Františkovi: Spojuje nás spřízněnost úředního výkonu

11.03.2015 16:49

Jeho Svatost papež František obdržel ve středu dne 11. března 2015 osobní dopis prezidenta republiky Miloše Zemana. List předal ve Vatikánu Jeho Svatosti papeži Františku z pověření prezidenta republiky ředitel odboru Protokolu Kanceláře prezidenta republiky Jindřich Forejt. Jeho Svatost papež František při této příležitosti zaslal prezidentu republiky osobní pozdravy a požehnání. Vyjádřil též potěšení, že se s prezidentem republiky v pátek dne 24. dubna 2015 setká. Prezident republiky v osobním dopise Jeho Svatosti papeži Františku uvedl:

Miloš Zeman papeži Františkovi: Spojuje nás spřízněnost úředního výkonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vaše Svatosti,

dovolte, abych Vám touto cestou zaslal osobní blahopřání k výročí Vašeho zvolení na stolec sv. Petra. Počátek března 2013 byl i pro mě důležitým životním předělem, neboť jsem se ujal funkce prezidenta České republiky. V tomto ohledu nás tedy spojuje spřízněnost ve výkonu úřadu.

Velmi pozorně se snažím sledovat Vaše kroky v čele římskokatolické církve a chtěl bych Vás ubezpečit, že mnohé z nich mě osobně těší, neboť se shodují s mými životními postoji a názory. Těším se proto na naše setkání 24. dubna ve Vatikánu a na možnost osobní rozmluvy.

Vaše Svatosti, do Vašeho náročného poslání Vám přeji vše dobré, hodně síly, optimismu a energie - v duchu citátu z Písma „Blahoslavený člověk, který obstojí ve zkoušce; když se osvědčí, dostane vavřín života, jejž Pán zaslíbil těm, kdo ho milují“ (Jak 1,12).

S přáním všeho dobrého

Miloš Zeman
Prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Zeman

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…