Ministerstvo vnitra zamítlo název Úsvit s Blokem proti islámu

23.03.2016 10:44

Úsvit se ve svých stanovách zavazuje čelit celoevropským úpadkovým trendům a nezodpovědnému přílivu nepřizpůsobivých imigrantů rozvracejících Evropu. Tyto programové teze ministerstvo vnitra ČR považuje v souvislosti s názvem Úsvit s Blokem proti islámu za protiprávní.

Ministerstvo vnitra zamítlo název Úsvit s Blokem proti islámu
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Konkrétně by cíle strany, v kombinaci s novým názvem strany, mohly dle vnitra vzbudit přesvědčení, že cíle strany směřují k popírání rovných práv a svobod občanů vyznávajících islám.

Úsvit konstatuje, že závěry Ministerstva vnitra jsou nesprávné.

Cílem Úsvitu – Národní Koalice je ochrana práv a svobod všech občanů. Zejména ochrana základů, na kterých spočívá demokratický právní stát. Z tohoto důvodu Úsvit – Národní Koalice podává správní žalobu na Ministerstvo vnitra ve věci registrace změny názvu strany.

V této souvislosti dále Blok proti islámu podává žalobu na Ministerstvo vnitra pro poškození své pověsti. Ministerstvo vnitra poškozuje Blok proti islámu tím, že jej uvádí v situační zprávě k extrémismu.

Blok proti islámu není a nikdy nebyl extrémistickou organizací. Naopak je spolkem, který odmítá všechny projevy extrémismu a usiluje o ochranu základních hodnot, na kterých spočívá demokratický právní stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …