Ministr Bartoš: Stát v tom teď regiony nemůže nechat

14.03.2022 19:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ubytování ukrajinských uprchlíků

Ministr Bartoš: Stát v tom teď regiony nemůže nechat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš, místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj

Byty Ministerstva pro místní rozvoj v centru Prahy, ve kterých dříve bydlely ministryně Schillerová a Dostálová, pomohou ženám a dětem, utíkajícím před válkou.

Všichni se snažíme přiložit ruku k dílu a poskytnout pomoc lidem, kteří prchají před Putinovým šílenstvím. MMR proto nabídne i další své ubytovací kapacity a podpoří obce a kraje, které se s přívalem prchajících obětí musí aktuálně popasovat.

Stát v tom teď regiony nemůže nechat, a proto předložím ve středu na vládě rámcový návrh na pomoc krajům a obcím při poskytování ubytování. Intenzivně řeším taky možnosti financování ubytování z evropských peněz.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Do “nabídky” MMR navíc poskytne některé prostory i Horská služba a ve hře je stále i možnost ubytování v lázních, ale tam vhodný model musíme s partnery ještě probrat.

Jednou z cest, jak aktuální situaci řešit, je také možnost rychlé výstavby speciálních montovaných domů pro dlouhodobější důstojné bydlení. Až se Ukrajinci po válce vrátí domů, mohou tyto byty sloužit našim lidem, kteří je budou potřebovat. Je to tak investice výhodná i pro naše občany. Společně s tím i nadále běží program SFPI Výstavba pro obce, který výstavbu bytů pro naše lidi podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

23:07 Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.