Ministr Brabec: A mně se chce něco říct. A já to řeknu. Prostě není to pravda

10.02.2015 18:39

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny dne 10. 2. 2015

Ministr Brabec: A mně se chce něco říct. A já to řeknu. Prostě není to pravda
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

 A mně se chce něco říct. A já to řeknu. Prostě není to pravda. Pro pana kolegu Stanjuru. Vy jste nám u toho nesvítil. My jsme při tom vyjednávání byli v rámci meziresortu.

Jak jsem se toho mohl dopustit! Samozřejmě vaším prostřednictvím, pane kolego. My jsme skutečně, vaším prostřednictvím, pane kolego Stanjuro, vyjednávali v meziresortu. Vaším prostřednictvím. (Pan ministr ukázal na předsedajícího.) My jsme vyjednávali v rámci meziresortu tyto připomínky Svazu měst a obcí, a ten kompromis, který se tam objevil v poslanecké verzi, právě to, že pozemky do 5 tisíc metrů v proluce, je kompromis, který tenkrát byl v meziresortu dosažen se Svazem měst a obcí.

A to, co se tam objevilo ze Senátu, znamená, že opět je pro jakékoli bydlení v zastavitelné ploše kdekoli, tzn., taková ta strašná sídelní kaše, že se dovolí jakákoli výstavba, je opět takhle volně možná a přístupná, a je z tohoto případu vyňata. A to jsou přesně ty věci, kterým jsme chtěli zabránit a kde ta dohoda opravdu, pane kolego, vaším prostřednictvím, pane předsedající, pro pana Stanjuru, tam byla. Tzn., není to tak, že jsme arogantně setřeli všechny připomínky, že nás nezajímají. Zajímaly nás, a tenkrát jsme dospěli k té dohodě.

Bohužel teď se to opět objevilo v tomto naprosto bezbřehém rozsahu, tzn., že je vlastně vyňato z posuzování dopadu na Zemědělský půdní fond úplně cokoli, které se týká bydlení, a to si myslíme, že je za hranou, a že už opravdu ani náhodou nesouvisí s ochranou Zemědělského půdního fondu, protože my chceme vymístit stavby mimo Zemědělský půdní fond. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.