Ministr Brabec: Novým ředitelem ČHMÚ se stane Mark Rieder

15.09.2017 17:08

Ředitelem Českého hydrometeorologického ústavu od 1. října 2017 bude přírodovědec Mark Rieder.

Ministr Brabec: Novým ředitelem ČHMÚ se stane Mark Rieder
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Dosavadní ředitel Výzkumného ústavu vodohospodářského TGM , absolvent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, člen České vědeckotechnické společnosti, předseda mezirezortní komise Voda- Sucho, tak ve funkci vystřídá dlouholetého ředitele Václava Dvořáka.

Vystudovaný přírodovědec Rieder není v oblasti životního prostředí žádným nováčkem. Svou profesní kariéru začal právě na půdě ČHMÚ, a to v oblasti sledování stavu povrchových a podzemních vod. Zkušenosti z manažerské práce ve vrcholné pozici kromě VÚV TGM, který vede 10 let, má rovněž i z České vědeckotechnické vodohospodářské společnosti.
Mark Rieder ve funkci ředitele ČHMÚ střídá Václava Dvořáka, který ústav vedl od roku 2011 a nyní se na vlastní žádost vzhledem k dosažení penzijního věku vzdává pozice ředitele. Svůj úmysl oznámil ministrovi Brabcovi již v dubnu letošního roku. Na základě tohoto impulzu bylo vyhlášeno výběrové řízení, do něhož se přihlásilo 6 uchazečů. V konkurzu zvítězil právě Mark Rieder. Ministr Brabec jej vybral na základě doporučení výběrové komise.

Ministr Brabec od nastupujícího ředitele očekává, že přinese do ČHMÚ nový pohled na fungování a směřování této organizace a bude dále pokračovat v budování její prestiže na českém i mezinárodním poli: „Jsem si jist, že nový šéf ústavu je odborníkem i dobrým manažerem, který ještě posílí pozici ČHMÚ coby resortní organizace MŽP jako našeho klíčového partnera při ochraně obyvatel před smogem, suchem nebo povodněmi. Měl jsem tu možnost spolupracovat s ním především v oblasti zvládání sucha i ochrany vody, jsem o jeho kvalitách přesvědčen,“ říká ministr Richard Brabec.

„Vážím si důvěry, kterou jsem od pana ministra dostal. Mým cílem je rozvoj a zpřesňování současného stavu odborných činností a povinností ČHMÚ, k nimž patří předpovědní a výstražná služba, meteorologie a klimatologie, hydrologie a kvalita ovzduší. Dále bych rád vytvořil motivační prostředí pro všechny zaměstnance a všechny stupně řízení. Tímto způsobem lze ČHMÚ přetvořit v prestižní, na státním rozpočtu finančně méně závislou organizaci, která bude aktivním a moderním způsobem plnit svoje funkce vůči veřejnosti a státu,“ prozrazuje budoucí ředitel ČHMÚ Rieder.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…