Ministr Brabec: Podařilo se najít vyvážené a kompromisní řešení pro všechny naše národní parky

05.03.2017 10:03

Komentář ministra Brabce ke schválení sněmovní verze novely zákona o ochraně přírody a krajiny

Ministr Brabec: Podařilo se najít vyvážené a kompromisní řešení pro všechny naše národní parky
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

„Mám samozřejmě obrovskou radost a děkuji všem svým kolegům, jak na ministerstvu, tak ve Sněmovně za spolupráci i podporu. Naši verzi novely zákona o ochraně přírody a krajiny se podařilo dnes schválit krásnými 117 hlasy a to považuji za velký úspěch a jasný signál, že nám naše národní parky nejsou lhostejné. Schválená sněmovní verze novely zákona bude znamenat především stabilitu, nejenom pro ochranu přírody, ale také pro obce. Je to opravdu vyvážená varianta mezi ochranou přírody, jako klíčovým parametrem prioritním v národních parcích, tak na druhou stranu i rozvojem obcí, kde žijí lidé. Národní parky se díky naší novele více otevřou turistům, novela také posiluje roli obcí při rozhodování o klíčových dokumentech, které se týkají území parku, obecně novela také zpřehledňuje legislativu nebo také ruší dnes nesmyslné zákazy některých činností na území obcí ležících v národních parcích,“ komentuje výsledek dnešního hlasování poslanců ministr Brabec.

„Opakovaně získaná silná podpora poslanců ukazuje, že jde o kvalitně připravený zákon a že se podařilo najít opravdu vyvážené a kompromisní řešení pro všechny naše národní parky. Věřím, že se tato novela zákona podaří schválit ještě jednou, bude-li to potřeba," dodává ministr Brabec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.