Ministr Brabec slavnostně otevře Dům přírody Českého ráje

02.04.2016 17:41

V Dolánkách u Turnova slavnostně otevřou Dům přírody Českého ráje vybudovaný v rámci programu Agentury ochrany přírody a krajiny ČR Dům přírody. Nové návštěvnické centrum Českého ráje otevře ministr životního prostředí Richard Brabec, společně s ředitelem AOPK Františkem Pelcem a hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou.

Ministr Brabec slavnostně otevře Dům přírody Českého ráje
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Dům přírody se nachází v Dolánkách v domě č. p. 9. Slavnostní otevření a následná komentovaná prohlídka začíná v 10:00 hodin.

Ve třípodlažní budově najdou návštěvníci interaktivní expozice s informacemi o pískovcových skalních městech, dominantách kraje a vyvřelinách či vlivu člověka na okolní krajinu a přírodu Českého ráje. Expozice Domu přírody bude rozčleněna do několika částí, každá bude mít konkrétní tematické zaměření. Jednotícím prvkem je sokol stěhovavý, který spolu s hradem Trosky patří mezi symboly Českého ráje.

Dům přírody poslouží i jako prostor pro přednášky, programy pro školáky či akce. Stane se také významným bodem pro turistiku a rozvoj cestovního ruchu v regionu, který je již nyní návštěvníky vyhledávaným cílem cest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…