Ministr Chvojka: Lidové noviny jsou v podstatě závodní tisk, kterému ti zaměstnanci koncernu Agrofert věří

02.02.2017 13:36

Projev na 54. schůzi sněmovny 2. února 2017 k Závěrečné zprávě vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k prověření činnosti příslušníků Policejního prezidia České republiky, Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie České republiky a státních zástupců Vrchního státního zastupitelství v Olomouci v souvislosti s reorganizací ÚOOZ a ÚOKFK Policie České republiky k 1. srpnu 2016.

Ministr Chvojka: Lidové noviny jsou v podstatě závodní tisk, kterému ti zaměstnanci koncernu Agrofert věří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro legislativu a lidská práva Jan Chvojka

Dobré dopoledne, dámy a pánové, já nejdřív budu reagovat na svoje dva předřečníky. Nejdřív na pana kolegu Fichtnera, potom na pana kolegu Plzáka. Pan Fichtner, já to nemyslím vůbec nijak zle, já si tu zprávu také potřebuji přečíst. Protože já stejně jako vy nebo Václav Klaus si rád podtrhuji, zažlucuji, zamodruji, takže já si to určitě také rád přečtu ještě tak, jak se to sluší a patří, to znamená těch 20 stran, a budu si je různě vykřičníkovat, zažlucovat, začerňovat. Ale myslím si, že ten závěr, který se udělal dneska, je jasný. To, co Andrej Babiš prezentoval, že se stalo, a to jak zneužít policii, se nestalo. Na to není potřeba to teď číst, to jsme tady slyšeli, ten závěr je jasný. Takže si to můžeme v klidu přečíst doma, podtrhávat, podškrtávat, zvýrazňovat. Ale závěr, který tady byl přečten, je, myslím, naprosto zřetelný.

Na pana kolegu Plzáka - já bych se na něj, prostřednictvím pana předsedy, nezlobil, protože on prostě věří tomu, co psal koncernový tisk, Lidové noviny. Když jsem chodil na brigádu do různých továren, tak tam vycházel závodní tisk, kde se psalo o úspěších té firmy a o tom, jak je ta firma dobrá. Lidové noviny jsou také v podstatě závodní tisk koncernový, kterému ti zaměstnanci koncernu Agrofert věří. Takže já se nedivím, že pan kolega Plzák, prostřednictvím pana předsedy, věří tomu, že když v Lidovkách psali, že Laube někde řekl něco, tak že to je pravda. Prostě zaměstnanec věří koncernovému tisku. A samozřejmě těch článků bylo víc. Například Šlachtu chce sundat mafie, myslí si Jančura, koncernový tisk Lidové noviny. Jak se zbavit Šlachty, koncernový tisk Lidové noviny. Justiční normalizace v režii kmotrů, Lidové noviny. Takže koncernový tisk, kterému všichni zaměstnanci Agrofertu a hnutí ANO musí věřit.

A ukážu další obrázky. (Ukazuje:) My jsme před volbami do krajských zastupitelstev měli zemi polepenou takovými ne úplně podle mě normálními billboardy, ale O. K. - Zasloužíme si lepší Česko bez politiků řízených mafiány. Nepřestaneme bojovat proti korupci, i když se kluci hodně snaží. Zasloužíme si lepší Česko bez politiků, co likvidují nezávislou policii. Takovýchhle billboardů v České republice bylo tuším 70, Andrej Babiš je nechal rozvěsit po České republice při loňské kampani před krajskými volbami a hlásil na nich svou vizi lepšího Česka bez politiků, co likvidují nezávislou policii, bez politiků, které řídí mafiáni. Vidíme to na těch billboardech. Byla to součást ohromné mašinérie, kterou Andrej Babiš rozpoutal okolo reorganizace policie a neváhal v ní využít svá vlastní média, neváhal zneužít policii, některé policejní špičky i státní zástupce. Cíl byl jasný. Cíl byl naprosto jasný, pošpinit svého politického konkurenta, kterým je samozřejmě ČSSD.

Já mám pocit, že dnes tato nafouklá bublina lží a smyšlenek definitivně splaskla a pošpinila ty, kteří ji sami nafoukli. Nebyla to reorganizace policie, která byla politicky motivována nebo byla účelová. Taková byla dle mého názoru naopak kampaň Andreje Babiše a hnutí ANO. Svým zneužitím Policie České republiky snese takováto ostudná kampaň podle mého názoru snad jedině srovnání s takzvanou Kubicovou zprávou.

Andrej Babiš o sobě rád říká a často říká, že není tradiční politik. Není to tak vždy, ale tady s ním musím souhlasit. Takovýmto způsobem politicky vytěžit vysoce odborné téma reorganizace policie pro svůj vlastní prospěch není opravdu nic tradičního a je to dle mého názoru velmi zavrženíhodné. Já doufám, že se to tradičním nikde nestane a nejlépe že se to nestane už nikdy. Děkuji za pozornost. (Potlesk z řad ČSSD.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice