Ministr Chvojka: Někteří členové hnutí ANO zapomněli, že podepsali morální kodex

11.01.2017 15:30

Projev na 54. schůzi sněmovny 11. ledna 2017 k Zákonu, kterým se mění zákon o střetu zájmů:

Ministr Chvojka: Někteří členové hnutí ANO zapomněli, že podepsali morální kodex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro legislativu a lidská práva Jan Chvojka

Pane předsedo, dobré dopoledne, dámy a pánové, já teď něco přečtu a mrzí mě, že jsem to nevěděl už dříve, protože myslím, že by to spoustu věcí vyjasnilo a vyřešilo. Včera mně jeden hodný člen hnutí ANO z Pardubického kraje, ano, jsou i mezi členy hnutí ANO hodní lidé, poslal takzvaný morální kodex reprezentanta politického hnutí ANO 2011. Mě mrzí, že jsem to nevěděl dříve, že existuje tento morální kodex, ale prý ho musí podepsat každý, kdo vstupuje do hnutí ANO, to znamená, že každý, kdo je v hnutí ANO, musí tento morální kodex podepsat.

Tam je článek 4, který je velmi zajímavý a já se divím, že diskuse od kolegů z ANO občas vypovídá o tom, že ho možná nečetli, když podepisovali přihlášku do hnutí, do akce nespokojených občanů, jak říkal pan kolega Chalupa. Článek 4 říká, že zvolený reprezentant nefiguruje v žádném střetu zájmů, v případě, že by u něj střet zájmů nastal, vyřeší jej co nejrychleji bez ohledu na osobní zájmy zvoleného reprezentanta.

Já si myslím, že to je jasné. My tady řešíme věc, která je logická a věc, kterou podporuje i morální kodex členů hnutí ANO, takže možná jsme to měli říct na začátku, možná někteří členové hnutí ANO zapomněli, že podepsali tento morální kodex, ale je to tak. Jsem rád, že jsem vám to mohl připomenout a myslím, že návrh zákona a pozměňovací návrhy jsou zcela v souladu s morálním kodexem. Děkuji. (Slabý potlesk z řad poslanců ČSSD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.