Ministr Dienstbier spolu s premiérem a ministrem spravedlnosti jednali o návrhu zákona o znalcích

27.08.2016 20:19

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr Jiří Dienstbier, do jehož působnosti spadá oblast legislativy, se v tento týden na Úřadu vlády ČR opět sešli se zástupci profesních komor zřízených zákonem a tentokráte i s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem - a debatovali o podobě nově navrhovaného zákona o znalcích.

Ministr Dienstbier spolu s premiérem a ministrem spravedlnosti jednali o návrhu zákona o znalcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Toto pracovní jednání, které přímo navázalo na květnové společné setkání zástupců profesních komor s premiérem Sobotkou a ministrem Dienstbierem, reagovalo na podobu nově navrhovaného zákona o znalcích, znaleckých kancelářích a znaleckých ústavech, který je nyní předmětem připomínkového řízení.

Setkání poskytlo další prostor pro širší diskusi nad jednotlivými připomínkami profesních komor, které se v rámci své odborné působnosti zaměřily na věcnou část nově navrhované normy a zejména na její dopady v praxi. S přispěním všech zúčastněných byla dohodnuta opětovná pracovní konzultace mezi předkladatelem, tj. Ministerstvem spravedlnosti, a jednotlivými komorami, a to ještě před projednáním dotčeného zákona vládou. Pokračující pracovní diskuse by měla přispět ke vzniku koherentní právní úpravy, která je pro fungování znalců nezbytně nutná.

Dnešní jednání bylo dalším krokem v prohlubování zapojení profesních komor do legislativního procesu a vláda tak potvrdila svůj dlouhodobě vytyčený cíl, kterým je intenzivní a odborná spolupráce s profesními komorami.

Jednání se zúčastnilo 11 profesních komor zřízených zákonem:

Česká advokátní komora; Česká komora architektů; Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě; Česká lékařská komory; Česká stomatologická komora; Exekutorská komora; Komora auditorů ČR; Komora daňových poradců ČR; Komora patentových zástupců ČR; Komora veterinárních lékařů ČR; Notářská komory ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…