Ministr Hamáček: Hasiči fenomenálně reprezentují republiku v zahraničí

09.02.2019 18:05

Dne 6. února 2019 se sešel ministr vnitra Jan Hamáček, generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Jan Slámečka s nejlepšími hasičskými sportovci roku 2018.

Ministr Hamáček: Hasiči fenomenálně reprezentují republiku v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Oceněn byl v prvé řadě největší sportovní úspěch loňského roku, kdy společná reprezentace HZS ČR a SH ČMS přivezla z mistrovství světa v požárním sportu družstev na Slovensku zlatou medaili. Češi tak získali historicky poprvé celkové prvenství a doplnili řadu mistrovských titulů ve všech kategoriích. O vítězství českého hasičského týmu rozhodla čtvrtá, závěrečná disciplína - požární útok družstev. Češi se tak se součtem 11 bodů stali poprvé v historii mistry světa v požárním sportu pro rok 2018 před druhou Ukrajinou a třetím Běloruskem.

V jednotlivých disciplínách pak ještě putovalo do Čech zlato z běhu na 100 metrů s překážkami a stříbro ze štafety 4 x 100 metrů s překážkami.

Ministr vnitra ocenil také reprezentaci žen SH ČMS, která ze stejného mistrovství přivezla stříbrnou medaili v celkovém pořadí. Ženy tak navázaly na svůj úspěch z mistrovství světa v roce 2017, kdy vybojovaly dokonce prvenství.

Poslední oceněnou skupinou sportovců byli tzv. „nejtvrdší hasiči“. Tedy reprezentace HZS ČR v TFA, která se zúčastnila 13. ročníku Světových hasičských her v Jižní Koreji. I přes obrovskou konkurenci 7000 účastníků z 65 zemí přivezli čeští hasiči řadu cenných kovů.

Medaile získali čeští hasiči ve všech věkových kategoriích soutěže TFA a k tomu ještě v dalších doprovodných disciplínách TUG OF WAR – PŘETAHOVÁNÍ LANEM a běhu na 5000 m. Česká reprezentace se zúčastnila také závodu STAIR RACE – běh do schodů na 1 km s převýšením 300 m, kde získala hned několik medailí dle věkových kategorií (jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou).

Nutno dodat, že stejné úspěchy slavili sportovci i na mistrovství Evropy.

„Velmi si vážím výkonů našich hasičů, kteří tak fenomenálně reprezentují Českou republiku v zahraničí. Přeji jim v následujících sezónách stejné nebo ještě lepší výsledky.“ Řekl při slavnostním ocenění ministr vnitra Jan Hamáček.

Video ze slavnostní akce ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…