Ministr Hamáček: Nákup vrtulníků pro 16členný tým je pro bezpečnostní složky klíčový

20.04.2019 12:29

Ministerstvo vnitra (MV) plánuje nakoupit dva transportní vrtulníky těžké váhy pro policii a další složky IZS.

Ministr Hamáček: Nákup vrtulníků pro 16členný tým je pro bezpečnostní složky klíčový
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Díky pořízení vrtulníků se vzletovou hmotností 12 tun se např. zásadním způsobem zvýší operační možnosti URNA do policejních akcí po celé ČR. Před vyhlášením veřejné zakázky zveřejňuje MV výzvu k tržní konzultaci.

MV požádalo v souladu se zákonem o veřejných zakázkách vybrané dodavatele o vyjádření k minimálním požadavkům, technické specifikaci a dalším praktickým otázkám zadávací dokumentace (ZDE). „Nákup vrtulníků schopných přepravit 16členný tým i s výstrojí je pro bezpečnostní složky klíčový. Proto musíme získat představu, co přesně a během jaké doby dokáží dodavatelé nabídnout. Do bezpečnosti naší země a jejích občanů musíme být připraveni investovat,“ uvedl k záměru ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Díky vrtulníkům přestane být URNA závislá na armádní letecké technice. S využitím vrtulníků MV počítá také při přepravě zásahových jednotek krajských ředitelství, Hasičským záchranným sborem při hašení požárů nebo pro transplantační program IKEM. Podrobnější informace o záměru MV naleznete zde.

MV díky výzvě získá informace ke zpřesnění podmínek zadávacího řízení, ale také informuje dodavatele o svém konkrétním záměru a požadavcích. Předběžné tržní konzultace nenaruší hospodářskou soutěž ani zásady zadávání veřejných zakázek. Lhůta pro vyjádření končí 24. května 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…