Ministr Hamáček: Náročná a riskantní práce přináší zvýšenou bezpečnost

14.10.2019 19:18

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) navštívil v rámci své zahraniční pracovní cesty policejní potápěče, působící u Mostarského jezera v Bosně a Hercegovině. Ti zde už od roku 2011 pomáhají s odminováním řek a výcvikem bosenských potápěčů. Jan Hamáček využil možnost si potápění sám přímo na místě vyzkoušet.

Ministr Hamáček: Náročná a riskantní práce přináší zvýšenou bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Na mezinárodní potápěčské základně na břehu Mostarského jezera ministr vnitra Jan Hamáček ocenil spolupráci českých policejních potápěčů a pyrotechniků, příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky a bosenských jednotek civilní ochrany Federace Bosny a Hercegoviny a Republiky srbské. Tato spolupráce začala již v roce 2011 a současná expertní mise je 24. v pořadí. Náplní je odstraňování nevybuchlé munice v řekách a rovněž profesionální výcvik potápěčů-pyrotechniků z Bosny a Hercegoviny. Za dobu svého působení čeští policejní potápěči vylovili z různých bosenských řek přes osm tun munice, kterou předali k odborné likvidaci.

„Rád bych poděkoval všem, kdo se na této spolupráci podílí. Ať už se jedná o české policejní potápěče, pyrotechniky, příslušníky HZS, nebo jednotky z dalších zemí. Jde o náročnou a riskantní práci, která ale přináší zvýšenou bezpečnost v místech prováděných operací,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček s tím, že Česká republika je připravena na další spolupráci.

Součástí programu návštěvy ministra byla kromě neformálního jednání s představiteli Bosny a Hercegoviny i prohlídka potápěčské základny a technického vybavení. Po ukázce nalezené munice se Jan Hamáček společně s potápěči potopil pod hladinu Mostarského jezera až do hloubky 20 metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce