Ministr Havlíček: České aerolinie a Smartwings rozjíždějí letecký most mezi Českem a Čínou

22.03.2020 20:02

První letadlo Airbus A319 koncernu Smartwings Group dosedne po půlnoci v Praze s dodávkou dalšího potřebného zdravotnického materiálu z čínské Šanghaje. O 24 hodin později je pak plánován přílet Boeing B737-900.

Ministr Havlíček: České aerolinie a Smartwings rozjíždějí letecký most mezi Českem a Čínou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Letecký most mezi Českem a Čínou organizují společně ministerstva vnitra, zdravotnictví a dopravy. Dodávku roušek odvezou hasiči z Prahy do skladu v Pardubicích.

„Je dobře, že se české letecké společnosti zapojily do přepravy potřebného zdravotnického materiálu. V následujících dnech a týdnech se tak budou letadla ČSA a Smartwings podle potřeby několikrát otáčet a přivážet desítky tun roušek, respirátorů, ochranných obleků a snad se podaří sehnat také plicní ventilátory. Zaměstnanci Smartwings Group zaslouží poděkování a mají moji podporu,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček.

Potřebný ochranný materiál objednává Ministerstvo vnitra spolu s Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvo dopravy a Ministerstvo zahraničních věcí pomáhají Českým aeroliniím a Smartwings vyřídit všechna potřebná povolení od čínských leteckých úřadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…