Ministr Havlíček: Není možné, aby celá generace čekala na stavbu jednoho úseku dálnice

31.07.2020 14:32

Kontrolní den dopravních staveb na Přerovsku má dnes za sebou ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček, kterého při jeho cestě doprovázeli zástupci Olomouckého kraje, města Přerova a Ředitelství silnic a dálnic.

Ministr Havlíček: Není možné, aby celá generace čekala na stavbu jednoho úseku dálnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Společně si prohlédli výstavbu téměř jeden a půl kilometru dlouhé estakády v Předmostí, dále pak most v Lýskách, jemuž tu pro jeho hlučnost říkají „rámusák“ a který aktuálně čeká výměna za ocelový most z Vítkovic, prošli si stavbu nového silničního nadjezdu u Dluhonic. V odpoledních hodinách čekala ministra a jeho kolegy ještě návštěva centrálního dispečerského pracoviště Správy železnice a návštěva Meopty. Tečkou za ministerskou návštěvou bylo setkání s občany Dluhonic, kteří budou dotčeni dostavbou posledního úseku D1 Přerov - Říkovice. Ministr se vyjádřil také k poslední aktuální zprávě této stavby – včera bylo zveřejněno, že bylo podáno pět žalob na vydání územního rozhodnutí.

Podle ministra Havlíčka je ale nutné závěrečných deset kilometrů této klíčové tepny České republiky co nejrychleji dostavět a vypořádat se s organizacemi typu Děti Země, které – jak konstatoval – si berou jako své rukojmí města, jejich obyvatele a řidiče. „Není přece možné, aby celá generace čekala na jednu stavbu. My na ni máme peníze i kapacitu,“ ujistil ministr Havlíček. Reportáž uvidíte zítra na FB města Přerova a v Televizi Přerov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…