Ministr Havlíček: Ocenění ukázalo, že živnostenský rejstřík poskytuje služby, které jsou oblíbené a hojně využívané

09.04.2017 21:11

Ministerstvo průmyslu a obchodu získalo ocenění v anketě o nejoblíbenější on-line službu eGovernmentu 2017

Ministr Havlíček: Ocenění ukázalo, že živnostenský rejstřík poskytuje služby, které jsou oblíbené a hojně využívané
Foto: ČSSD
Popisek: Jiří Havlíček

Na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě ISSS 2017, která se konala v Hradci Králové, byly vyhlášeny výsledky Ankety o nejoblíbenější on-line službu eGovernmentu v roce 2017, kterou pořádala Iniciativa 202020. Na základě hlasování občanů skončila na stříbrné příčce služba Nahlížení do veřejné části živnostenského rejstříku, mezi pěti nejoblíbenějšími službami se umístil i Elektronicky podepsaný výpis z živnostenského rejstříku.

Iniciativa 202020, která má za cíl do konce roku 2020 posunout Českou republiku v rozvoji eGovernmentu v Evropě mezi prvních 20 států, vyhlásila výsledky prvního ročníku Ankety o nejoblíbenější on-line službu eGovernmentu. O výsledcích hlasování rozhodovali občané formou on-line hlasování. Ministerstvo průmyslu a obchodu poskytuje občanům hned dvě z pěti nejoblíbenějších on-line služeb eGovernmentu.

Za druhou nejoblíbenější on-line službu považují občané zpřístupnění informací z veřejné části Informačního systému Registru živnostenského podnikání prostřednictvím internetu na veřejném webu, oblíbenou službou je i možnost pořídit si elektronicky podepsaný výpis z tohoto registru.

Obě služby lze nalézt na adrese www.rzp.cz, kde se nabízí detailní pohled na klíčové informace o živnostenských oprávněních obchodních společností i podnikajících fyzických osob. Přístupné jsou i historické údaje podrobně popisující historii živnostenského podnikání daného subjektu. Pro větší uživatelský komfort nabízí Registr živnostenského podnikání také přímý odkaz na vyhledání subjektu ve veřejném rejstříku. Držitelé datových schránek si navíc mohou z živnostenského rejstříku pořídit ověřený elektronický výpis včetně anglické mutace.

„Jsme rádi, že námi spravovaný živnostenský rejstřík poskytuje služby, které jsou mezi občany oblíbené a hojně využívané. Čelné umístění v této anketě je pro Ministerstvo průmyslu a obchodu potvrzením, že naše úsilí o větší komfort uživatelů nejen z řad živnostníků má smysl. Snižovat administrativní zátěž podnikatelů se snažíme již dlouhodobě, o čem svědčí například i již téměř deset let fungující možnost úplného elektronického podání," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

„Poskytovat jedny z nejoblíbenějších on-line služeb eGovernmentu nás velmi těší. Potvrzuje se, že občané ocení, když se stát snaží vycházet vstříc jejich potřebám a nabízí špičkové služby. Jsem přesvědčen, že naše snaha o permanentní rozvoj živnostenského rejstříku významnou měrou přispívá k rozvoji eGovernmentu v ČR jako celku," dodal ředitel odboru živností MPO Petr Kameník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.