Ministr Havlíček: Výzva Technologie COVID-19 podpoří výrobu zdravotnických prostředků

16.04.2020 7:32

Ministerstvo průmyslu a obchodu podpoří z Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) výrobu zdravotnických prostředků nezbytných pro boj proti koronaviru. K dispozici je 300 milionů korun. Žádosti se budou přijímat od 27. dubna 2020 do 29. května 2020.

Ministr Havlíček: Výzva Technologie COVID-19 podpoří výrobu zdravotnických prostředků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

„Klíčové je administrativní proces schvalování žádostí zvládnout co nejdříve, aby bylo možné projekty rychle realizovat a také proplatit. Nejen proto MPO ještě víc využívá moderní technologie, on-line komunikaci a digitalizaci,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Výzvu s označením „Technologie COVID-19“ mohou využít malí a střední podnikatelé, dotace může být až do výše 20 milionů korun. Podrobnosti jsou k dispozici ZDE.

„Podporovat se bude podnikatelská činnost se zaměřením na výrobu zdravotnických prostředků a prostředků osobní ochrany. Zejména půjde o projekty, které mají přímou souvislost s bojem proti dalšímu šíření koronavirové infekce prostřednictvím pořízení nových technologických zařízení a vybavení,“ upřesňuje náměstek ministra průmyslu a obchodu pro evropské fondy Marian Piecha.

Podnikatelé mohou žádat o 50% dotaci na nákup strojů a zařízení, které potřebuji pro zahájení výroby. Minimální výše dotace je 250 tisíc Kč, maximální 20 milionů Kč. Projekty bude možné realizovat do konce roku 2020. Podpora bude ve formě dotace s tím, že bude možné uplatnit výdaje vzniklé od 1. února 2020. Žádosti bude možné podávat od 27. dubna 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…