Ministr Herman: Jsem přesvědčen, že Anifilm dlouhodobě reprezentuje Českou republiku ve světovém kontextu

06.05.2017 11:45

Daniel Herman navštíví dnes Mezinárodní festival animovaných filmů v Třeboni, nad kterým v letošním roce převzal záštitu.

Ministr Herman: Jsem přesvědčen, že Anifilm dlouhodobě reprezentuje Českou republiku ve světovém kontextu
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

"Do rodných Jižních Čech se vždy  vracím velmi rád; nyní to je ve spojení s festivalem Anifilm, který představuje aktuální trendy, technologie a především skvělou práci profesionálů v oblasti animované tvorby. Přináší i nové osvěžující pohledy a novinky tvorby nové  generace studentů. Moje uznání a obdiv  směřují ke všem filmovým tvůrcům, studentům, pedagogům a filmovým fanouškům animovaných filmů. Jsem přesvědčen, že Anifilm dlouhodobě reprezentuje Českou republiku, Jihočeský kraj a město Třeboň ve světovém kontextu.“ Daniel Herman.

 Do šesti soutěžních kategorií festivalu vybrala letos porota 132 filmů z celého světa. Hostem letošního ročníku bude Adam Elliot, oscarový tvůrce populárních outsiderů. Na letošní Mezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM přicestuje až z australského Melbourne  Adam Elliot, jeden ze světově nejuznávanějších současných tvůrců animovaného filmu, autor pozoruhodných a oceňovaných filmů jako jsou Oscarem ověnčený krátký film Harvie Krumpet nebo celovečerní snímek Mary a Max, který si mimo jiné odnesl hlavní ceny z festivalů v Annecy a Ottawě.

Mezinárodní festival animované tvorby byl založen v r. 2002, koná se v Třeboni každoročně v květnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…