Ministr Herman: Naše budoucnost je ve společném evropském domě

06.11.2014 11:45

Ministr kultury Daniel Herman si připomněl s bavorským ministerským předsedou Horstem Seehoferem 25 let od pádu železné opony.

Ministr Herman: Naše budoucnost je ve společném evropském domě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

V pondělí si ministr kultury Daniel Herman připomenul s bavorským ministerským předsedou Horstem Seehoferem na česko-německé hranici 25. výročí pádu tzv. železné opony.

Setkání, na kterém ministr zastupuje předsedu vlády ČR, se zúčastnili i další významní političtí reprezentanti spolkových zemí Německa. Na hraničním přechodu v Schirndingu zahájili novou expozici ve zdejším hraničním muzeu "25 let od pádu železné opony 1989-2014".

Ministr kultury Daniel Herman si připomněl s bavorským ministerským předsedou Horstem Seehoferem 25 let od pádu železné opony

Poté se v Selbu společně zúčastnili slavnostního připomínkového ceremoniálu. V otevřené diskusi si představitelé obou států připomněli osobní zážitky z doby politického převratu před 25 lety. Ministr Herman zdůraznil další vývoj společné spolupráce obou zemí v jednotné Evropě.

Ministr kultury Daniel Herman si připomněl s bavorským ministerským předsedou Horstem Seehoferem 25 let od pádu železné opony

„Naše budoucnost je ve společném evropském domě, který musíme budovat společně. Jsou to naše společné evropské hodnoty, o které musíme pečovat a dále je rozvíjet,“ poznamenal ministr Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…