Ministr Herman: Nelze zavírat oči před poučením, které historie antisemitismu nabízí

23.04.2017 8:35

Ministr Daniel Herman se v neděli 23. dubna 2017 ve Valdštejnské zahradě zúčastní 14. ročníku akce „Kulturou proti antisemitismu“.

Ministr Herman: Nelze zavírat oči před poučením, které historie antisemitismu nabízí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Cílem této tradiční veřejné akce pořádané při příležitosti Dne památky obětí  šoa  je mobilizovat občany, kterým není lhostejný nárůst extremistických nálad ve společnosti.

Akci pořádá česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ), záštitu nad akcí převzal také ministr kultury ČR Daniel Herman.

Shromáždění bude předcházet Pochod dobré vůle, který vyjde  ve 14 hodin z náměstí Franze Kafky u Staroměstského náměstí. Pochod projde ulicemi Josefova a  zastaví se na Palachově náměstí , kde se v podání profesionálních tanečníků a za účasti českých a německých žáků uskuteční pietní vzpomínka na oběti šoa.

Poté budou účastníci pokračovat  do Valdštejnské zahrady, kde od 15 hodin následuje veřejné shromáždění , na kterém -  vedle přímých účastníků holocaustu -  promluví ministr kultury Daniel Herman, izraelský velvyslanec J. E. p. Daniel Meron a pražský radní pro kulturu Jan Wolf.

„Nelze zavírat oči před poučením, které historie antisemitismu nabízí. Člověka nelze redukovat na jeho politickou, etnickou nebo náboženskou příslušnost. Jsou jen konkrétní lidé s osobní zodpovědností za svůj život a za své činy, z nichž se budou zodpovídat,“  uvádí ministr kultury  Daniel Herman.

Tradiční setkání s cílem deklarovat fakt, že antisemitismus do slušné společnosti nepatří, bude zahájeno písní a modlitbou v podání synagogálního kantora  Michala Foršta a herce Jana Potměšila.  Hudebně program doprovodí izraelské jazzové trio Tinshom. Vrcholem celého shromáždění bude hudebně-dramatické pásmo inspirované knihou „Děvčata z pokoje 28“ v Terezíně. Následovat bude  vystoupení pamětníků šoa Judithy Rosenzweigové a Evelíny Merové. 

Akci finančně podpořil Magistrát hl. m. Prahy, Ministerstvo kultury ČR, Česko-německý fond budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…