Ministr Herman: Poselství největšího z Čechů pokládám stále za aktuální

03.04.2016 22:29

Dvoudenní pracovní cestu zahájil ministr kultury ve čtvrtek 31. 4. 2016 návštěvou Muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě.

Ministr Herman: Poselství největšího z Čechů pokládám stále za aktuální
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Ve farním chrámu v Uherském Brodě ve čtvrtek vyslechl Daniel Herman „Labyrint světa a ráj srdce“, mimořádný koncertní projekt pro varhany a recitaci skladatele Petra Ebena, komponovaný na Komenského nadčasové texty. Varhanní part přednesl Tomáš Thon a recitací ho doprovodil Marek Eben. Koncert pořádala významná příspěvková organizace MK – Muzeum J. A. Komenského. „Těší mne, že jsem 424. narozeniny Jana Amose Komenského mohl oslavit právě v Uherském Brodě. Poselství tohoto největšího z Čechů pokládám stále za aktuální,“ uvedl ministr kultury. Při této příležitosti se Daniel Herman sešel k neformálním rozhovorům s dalšími představiteli kulturního života regionu.

V pátek ministr navštívil kostel sv. Mikuláše ve Vraclavi, který byl zařazen do programu Obnovy kulturních památek, aby shlédl průběh prací: obnovy břidlicové krytiny a konstrukce krovu kostela. Prohlídce byla přítomna i náměstkyně ministra Anna Matoušková. Daniel Herman se poté sešel se starosty mikroregionu Vysokomýtsko. Obsahem jednání byly především novinky v resortu kultury: památkový zákon, dotační tituly i navýšení rozpočtu ministerstva na opravy památek.

Pracovní cestu zakončil Daniel Herman ve Vysokém Mýtě prohlídkou památek v historickém centrum města: kostela Nejsvětější Trojice, Choceňské brány, chrámu sv. Vavřince a zvonice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.