Ministr Herman: V Korejské republice je populární česká klasická hudba, muzikály i knihy

30.03.2017 18:36

Daniel Herman přijal velvyslance Korejské republiky J.E. p. Seoung-hyun Moona.

Ministr Herman: V Korejské republice je populární česká klasická hudba, muzikály i knihy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

První setkání bylo pro obě strany příležitostí ke vzájemnému seznámení a zhodnocení spolupráce Česka a Korejské republiky v oblasti kultury. 

Daniel Herman dnes v 15 hodin přijal v Nostickém paláci nově jmenovaného velvyslance Korejské republiky v ČR J.E. p. Seoung-hyun Moona, kterého doprovázela  druhá tajemnice pro kulturní záležitosti Velvyslanectví Korejské republiky p. Hur Hyejung.

Ministr kultury ČR s Jeho Excelencí při rozhovoru shodně konstatovali, že kulturní spolupráce mezi oběma zeměmi je nadstandardní a velmi intenzivní. Ministr Herman při setkání uvedl, že ze strany Korejců je Česká republika vnímána jako jedno z kulturních center světa a doplnil: „V Korejské republice je tradičně populární česká klasická hudba, muzikály, vycházejí korejské překlady českých knih, dobře funguje přítomnost české kinematografie na korejských filmových festivalech. Z designu je největší zájem o moderní i historické sklo.“

Daniel Herman při jednání připomněl  také další  příspěvkové organizace MK ČR, které  spolupracují s korejskou stranou; například Česká filharmonie, která  navštěvuje Jižní Koreu pravidelně v rámci svých turné.

V současné době plánuje ČF koncerty v  Jižní Koreji v září 2017, jedná se také o koncertním turné do Číny a Jižní Koreje v roce 2019. Institut umění – Divadelní ústav se pravidelně již od roku 2012 účastní mezinárodního veletrhu scénických umění PAMS v Soulu. Dalšími příspěvkovými organizacemi MK, které spolupracují s korejskou  stranou, jsou Národní divadlo, Národní knihovna, Národní galerie nebo Národní muzeum a NPÚ. Vzájemné kontakty a spolupráce výborně fungují také ve filmových pobídkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…