Ministr Jurečka: Děti i dospělí se při Týdnu lesů dozví, jak se obnovuje les

11.05.2016 12:11

Pomáháme lesům růst je heslem letošního Týdne lesů, který potrvá do 13. května. Akce však lesníci připravili na celý měsíc květen. V rámci Týdne lesů si mohou děti i dospělí po celé České republice za asistence lesníků vyzkoušet například, jak se sbírají semena lesních dřevin a zkusit si práci lesních dělníků při sázení stromků v lese. Mohou také navštívit lesní školky a seznámit se s pěstováním sazeniček.

Ministr Jurečka: Děti i dospělí se při Týdnu lesů dozví, jak se obnovuje les
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

„Obnova lesa je pro lesníky naprosto samozřejmou záležitostí. Veřejnost si však často myslí, že les roste bez jakéhokoliv lidského přičinění do té podoby, kterou zná ze svého bezprostředního okolí. Týden lesů podporujeme, protože má smysl o věcech diskutovat a ukázat veřejnosti lesníky jako odborníky, kteří pomáhají lesům růst,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Na programu Týdne lesů spolupracuje Ministerstvo zemědělství, Lesy ČR, Vojenské lesy a statky, lesnické školy, vědecké a výzkumné instituce a Ústav pro hospodářskou úpravu lesů, ale i lesnické subjekty českých, moravských a slezských obcí a měst, soukromí vlastníci lesů či neziskové organizace.

Týdny lesů se v ČR konají od roku 2008, kdy pořádání osvětových akcí pro veřejnost odstartoval Evropský týden lesů. Jsou pořádány pod záštitou Forest Communicators Network - týmu expertů pro komunikaci v lesnictví při UNECE/FAO. V ČR je vyhlašuje a jejich zaměření připravuje pracovní skupina zabývající se lesní pedagogikou. Jejím cílem je vedle celoplošné lesnické osvěty také podpora spolupráce lesnických organizací.

Více informací na webových stránkách ZDE, na facebooku ZDE a na twitteru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.