Ministr Jurečka: Ministerstvo zemědělství letos podpoří neziskovky vyšší částkou

26.05.2017 6:29

Více peněz na podporu nestátních neziskových organizací pro letošní rok připravilo Ministerstvo zemědělství (MZe). Oproti předchozím obdobím také vzrostl počet podaných žádostí. Kromě tradičních oblastí jako lesnictví, myslivost, včelařství a rybářství podpoří MZe ve větší míře projekty zaměřené na ekologické a sociální zemědělství, bezpečnost a kvalitu potravin, zdravou výživu a informování spotřebitelů. Nově je možné uzavřít s neziskovými organizacemi smlouvy o dlouhodobé spolupráci.

Ministr Jurečka: Ministerstvo zemědělství letos podpoří neziskovky vyšší částkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

„Podporu neziskových organizací vnímám jako důležitou. Jsem rád, že jsme letos s již deseti organizacemi uzavřeli smlouvu o dlouhodobé spolupráci, a to až do roku 2019. Tyto organizace tak v příštích dvou letech budou moci podávat už jen zjednodušené žádosti, což významně usnadní administrativu,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo na rok 2017 dvě kola výběrového dotačního řízení. O podporu mohly zažádat organizace zabývající se ochranou životního prostředí, zahraničními programy, podporou zdraví a pomocí zdravotně postiženým, vzděláváním a propagací a volnočasovými činnostmi pro děti a mládež. Největší zájem byl o podporu v oblasti vzdělávání a propagace.

Hodnotící komise po posouzení 255 žádostí nakonec podpořila 121 projektů částkou téměř 132 milionů korun, což je asi o 30 milionů korun více než v loňském roce. 

Podporu získaly i projekty z oblasti prezentace rezortu zemědělství v zahraničí a vzdělávací projekty správné zemědělské praxe. Například projekt Podpora environmentálně šetrného agro podnikání, jehož cílem je propagovat zemědělské hospodaření ohleduplné k životnímu prostředí v iráckém Kurdistánu. Dalším podpořeným zahraničním projektem je Trvale udržitelná produkce potravin v klimatických podmínkách Subsaharské Afriky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie